Hlavní navigace

Slovak Sport 3 by mohl i po Novém roce vysílat ve slovenském DVB-T v MPEG-2

12. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generální ředitel Slovak Sportu Robert Greguš serveru DigiZone.cz prozradil, že v Praze uzavřel hlavní kanál smlouvu na distribuci po dobu jednoho roku s možností předčasného vypovězení.

Tematická stanice Slovak Sport 3, jejímž hlavním tahákem je hokejová kanadsko-americká NHL, by mohla vysílat ve slovenském multiplexu 1 společnosti Towercom i nadále ve standardu MPEG-2, bude to ale záležet na dohodě s operátorem této zemské sítě. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel televize Róbert Greguš. Naším cílem pochopitelně je, abychom se dostali k co největšímu počtu diváků, uvedl Greguš. Aktuální dohoda s Towercomem je taková, že od 1. ledna 2014 by měl program přejít do standardu MPEG-4. V multiplexu ale místo pro MPEG-2 verzi teoreticky bude. Své vysílání brzy ukončí stanice Fooor.

Tipy C

K TÉMATU: Slovak Sport 3 bude vysílat na Slovensku celoplošně, v tamním multiplexu 1

Vedení Slovak Sportu v současné době zvažuje pro všechny své kanály různé obchodní modely. V úvahu tak připadá například možnost, že první program, který je v Praze dostupný zdarma, by se po čase mohl stáhnout do placené nabídky. Není vyloučeno ani to, že v budoucnu se stanice přesune případně do jiné regionální sítě. Se společností Prague Digital TV (provozovatel Regionální sítě 4, pozn. red.) jsme uzavřeli smlouvu na rok. Smlouva je ale za určitých podmínek vypověditelná dříve, konstatoval šéf stanice. Za multiplexem stojí podnikatel Leoš Pohl, kterému patří i stanice CS Mini, CS Film, Horor FilmKino Svět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).