Hlavní navigace

Stanice Slovak Sport.TV vstoupila do Regionální sítě 8, obrazová kvalita je dobrá

1. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vstup programu do zemského vysílání je poměrně překvapení. Jeho provozovatel tvrdil, že jeho odchod na konci loňského roku z Regionální sítě 4 byl způsoben stížnostmi operátorů.

Televizní diváci v České republice si mohou od noci ze včerejška 31. července na dnešek 1. srpna naladit v rámci terestrického vysílání tematickou televizi Slovak Sport.TV. Podmínkou je pochopitelně skutečnost, aby byly v dosahu Regionální sítě 8, tedy nového zemského multiplexu společnosti České Radiokomunikace. Stanice je šířena na třetí programové pozici po Sportu 5 a TV Noe. V rámci sítě se identifikuje jako Slovak Sport.TV. Elektronický programový průvodce (EPG) nebyl v době psaní tohoto textu, krátce před šestou hodinou ranní, k dispozici. Obrazová kvalita je subjektivním dojmem dobrá, rozlišení 720×576.

BRAND24

Slovak Sport.TV vstoupila do Regionální sítě 8
Autor: repro foto Slovak Sport.TV

Slovak Sport.TV vstoupila do Regionální sítě 8

K TÉMATU: První program Slovak Sportu se objeví v Regionální síti 8 hned na začátku srpna

Díky vstupu této tematické televize do multiplexu mohli už dnes ráno shlédnout zájemci přímý přenos s WTA Tour mezi tenistkami Viktorií AzarenkovouVenus Williams. Sportovní fanoušci se mohou těšit i na další zajímavé události, nejatraktivnější artikl Slovak Sportu, anglická Premier League, však zůstává na jeho druhém programu, který je zároveň chápan jako prémiová stanice a do zemského vysílání se s ním nepočítá. Vstup Slovak Sport.TV do českého DVB-T je každopádně zajímavou zprávou, zvláště proto, když na konci loňského roku musela být stanice stažena údajně kvůli stížnostem operátorů, kteří ji mají v nabídce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).