Hlavní navigace

Slovak Sport.TV posunul spuštění svého vysílání ze satelitu na pátek

21. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Satelitní diváci by se měli zítra konečně dočkat slovenské tematické televize Slovak Sport.TV. První dny ji budou moci „ochutnat“ i ti, kteří nemají žádnou dekódovací kartu.

Během zítřka by měl své vysílání zahájit očekávaný tematický kanál Slovak Sport.TV, který bude orientovaný výhradně na tamní trh. Jeho provozovatel chce přesto nakupovat vysílací práva pro obě republiky, tedy i pro Česko. Jak upozornili zástupci stanice na komunitním portálu Facebook, program bude až do 1. července vysílat volně, od tohoto data pak bude dostupný pouze zákazníkům satelitní služby Skylink. Stanice chce navázat na tradici dnes již neexistujícího slovenského veřejnoprávního okruhu Trojka.

FOTOGALERIE: Slovak Sport.TV se připravuje na svůj start

KL24

Televize se měla podle původních plánů objevit na satelitu už okolo 15. června, tento termín se ale nakonec nepovedlo splnit. Náhradní datum bylo stanoveno na včerejšek, ale ani tehdy k zahájení vysílání nedošlo. Ředitel stanice Róbert Greguš argumentovat, že ze strany provozovatele je všechno v pořádku. Finální testy proběhly nakonec až ve čtvrtek a budou delší, než se původně předpokládalo. V první fázi nebude vysílání obsahovat grafiku, protože na ni ještě pracuje. Ostrý start je naplánován na 1.7.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12109/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování prozatím žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).