Hlavní navigace

Slovenský Dr. House míří na Primu. Jmenuje se Dr. Ludsky a je od Jojky

31. 5. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
31. 5. 2011

UVNITŘ FOTO A VIDEO Inteligentní, nekompromisní, arogantní, netrpělivý lékař bez stálé partnerky. Taková charakteristika dosud seděla výhradně na hlavní postavu seriálu Dr. House, který v Česku vysílá televize Nova. Od 20. června spadne do tohoto ranku i hrdina slovenského seriálu Dr. Ludsky, který nabídne televize Prima. Slovenskou „kopii“ Dr. House, šmrncnutou krimiseriály typu Sběratelé kostí, loni natočila televize Joj. V české verzi dokonce dostane hlas Dr. House.

K TÉMATU: Nova má „přehousováno“: Dr. House jde denně před Ulicí a jednou týdně večer

Dr. Ludsky nahradí ve vysílání Primy původní seriál Cesty domů, který si dá od poloviny června letní přestávku. Prima ho bude vysílat od 20. června každé pondělí od 20 hodin. Celkem nabídne deset dílů první řady, které jí vystačí až do konce letních prázdnin. Středeční slot pro Cesty domů televize vyplní německým krimiseriálem Vteřiny před vraždou. U Dr. Ludského Prima nenechává na pochybách, že jde o kopii populárního Dr. House.

ČTĚTE TAKÉ: Brzy na webu nabídneme Dr. House, slibuje šéf internetu televize Nova

Došel vám vicodin? Máme pro vás náhradu, která vašemu zdraví neuškodí. Na seriálu Dr. Ludsky se totiž stanete závislí bez jakýchkoliv vedlejších účinků! láká na seriál PR manažerka Primy Markéta Hellingerová. MUDr. Daniel Ludsky (Tomáš Maštalír), odborník na diagnostiku a zanedbání lékařské péče, je jako ta nejostřejší chilli paprička. Kontakt s ním pálí, ale přesto neodoláte a chcete to zkusit znovu. Je velmi inteligentní, nekompromisní, ale i arogantní a netrpělivý. Zároveň věří ve spravedlnost a právo pacienta na slušné zacházení, dodává.

KL24

Slovenská televize Joj se při natáčení seriálu Dr. Ludsky intenzivně inspirovala u Dr. House (Foto: TV Joj)

Hlavní postavu seriálu ztvárnil herec Tomáš Maštalír, kterého do češtiny dabuje Martin Stránský – český „hlas“ Dr. House. Dr. Ludsky je trochu jako Dr. House. Jeho jazyk je dost ostrý a nemá rád autority, připouští dabér. Seriál přináší na naše obrazovky fiktivní příběhy o chybách a selháních lékařů, které jsou mnohdy inspirované skutečnými událostmi. Navíc se v něm řeší kontroverzní témata, jakými jsou například sterilizace romských žen, korupce nebo lékařská neprofesionalita, doplnila PR manažerka Primy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).