Hlavní navigace

Sněmovna souhlasí se vstupem ČRo Plus na pásmo VKV, na řadě je Senát

13. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Nový“ celoplošný okruh Českého rozhlasu nebude smět vysílat reklamu ani obchodní sdělení. Výjimku budou tvořit pouze sportovní a kulturní přenosy.

Poslanecká sněmovna dnes vyjádřila souhlas se vstupem Českého rozhlasu Plus na pásmo VKV. Na svém posledním zasedání schválila vládní novelu zákona o tomto veřejnoprávním médiu, která umožní právě vysílání okruhu mluveného slovo v pásmu VKV/FM. O skutečnosti informuje na svém webu přímo Poslanecká sněmovna PČR. Nyní musí návrh poslanců ještě projednat Senát, novelu zákona následně podepíše prezident republiky Miloš Zeman. Vstup Českého rozhlasu Plus na VKV lze očekávat ještě letos. Za účelem startu „Pluska“ využije veřejnoprávní médium možnost svou síť FM vysílačů reorganizovat.

BRAND24

K TÉMATU: Český rozhlas se dohodl s komerčními rádii na celoplošném šíření ČRo Plus na VKV

Martin Kolovratník, poslanec za hnutí ANO a bývalý šéf Českého rozhlasu Pardubice, v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz (prémiová sekce) řekl, že by novela měla projít bez problémů všemi schvalovacími procesy. Signály jsou takové, že nejde o nic kontroverzního, co by Senát nebo prezident bořili, takže pokud se ji podaří v únoru schválit, Senát s prezidentem reálně zvládnou podpisy do dvou měsíců. Myslím, že v květnu nebo nejpozději v červnu by to mohlo být účinné. Rozhlas říká, že je schopen spustit vysílání ČRo Plus na VKV od září. Takže lhůta je úplně v pohodě, konstatoval Kolovratník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).