Hlavní navigace

Sobotní TV tipy: Bláznivá, zatracená láska; Schindlerův seznam a Vesničko má…

18. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – akční krimi Moonraker – Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Francouzsko-britské akční krimi (1979)

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Schindlerův seznam – Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muž vydělávající na válečném utrpení. Převezme továrnu na smaltované hrnce a zaměstná v ní stovky Židů, kteří by jinak skončili v plynu. Nejdřív ho zajímá pouze zisk. Když ale vidí vraždění v Krakově, svou snahu napře hlavně k tomu, aby co nejvíce lidí zachránil. Polsko-americké drama (1993)

  • Nova, 20:20 – romantická komedie a drama Bláznivá, zatracená láska – Call prožívá nejhorší dny svého života – jeho žena Emily mu byla nevěrná a chce se rozvést. Zcela zlomený narazí v baru na sebevědomého mladíka Jacoba, který je přeborníkem v balení žen. Díky němu se z lítostivého chudáka stává šarmantní a okouzlující muž. Jenže srdce se oklamat nedá… Americká romantická komedie (2011)

MMF24

  • ČT 1, 21:10 – česká komedie Vesničko má středisková – Nezapomenutelný film, ve kterém režisér Jiří Menzel spojil svůj smysl pro poezii všedního života s inteligentním a laskavým humorem scénáristy Zdeňka Svěráka, nabízí úsměvnou a dnes i nostalgickou mozaiku, ve které se můžete setkat s řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem Rákosníkem, ke kterému se Pávek chová jako k vlastnímu, i když mu Otík ve své prostotě připravuje jeden malér za druhým. Česká komedie (1985)

  • Prima, 22:55 – drama a thriller Počítání mrtvých – Frank je záchranář, který trpí syndromem vyhoření. Potýká se s depresemi, alkoholismem a halucinacemi a do toho ho obtěžují duchové pacientů, které nezachránil. Když konečně zachrání muže se srdeční zástavou, seznámí se při tom s jeho dcerou. Vzájemné zalíbení vytrhne Franka z letargie, ale ještě ho čekají těžké chvilky.  Americké drama a thriller (1999)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).