Hlavní navigace

Sony změnila plány, Animax bude ve vysílání zatím pokračovat

21. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice se věnuje výhradně žánru japonského anime. Na našem trhu působí od roku 2007 a o programovou pozici se dělí ve večerních a nočních hodinách s dětským kanálem Minimax.

Dětský kanál Animax, který měl podle původních plánů  vysílání ukončit se závěrem tohoto měsíce, bude pokračovat klasicky ve svém programovém okně. Vyplývá to z plánů televize na první únorový týden, které dnes poslalo jeho českéslovenské zastupitelství. O plánovaném odchodu informoval DigiZone.cz začátkem prosince loňského roku. Tuto skutečnost tehdy potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje, které se pohybují v prostředí placené televize. O chystaném konci stanice napsal začátkem prosince například i maďarský web sat-tv-radio.hu.

BRAND24

K TÉMATU: Dětský kanál Animax končí. Odejde z Maďarska, České republiky i Slovenska

DigiZone.cz v minulosti oslovil centrálu Sony Pictures Television Networks v Budapešti, ta ale prostřednictvím českého zastoupení na dotazy nereagovala. Stanice bude vysílat i nadále, uvedla dnes na dotaz naší redakce manažerka Kristina Maixnerová, která má na starosti zasílání programových plánů Animaxu a také všech stanic AXN působících na českém a slovenském trhu. Ukončení vysílání kanálu je nicméně podle informací DigiZone.cz nadále ve hře a záleží na tom, jak zhodnotí Sony své působení na obou trzích bývalé federace. Český web stanice skončil už před několika měsíci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).