Hlavní navigace

Soutěž pro vývojáře Windows Azure a Windows Phone má dalšího výherce

14. 2. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Místní pobočka Microsoftu organizuje pro české vývojáře na platformách Windows Azure a Windows Phone 7 soutěž Tvoje firma, tvoje šance na úspěch. Každý měsíc vybírá odborná porota jednoho vítěze, který dostane 25 tisíc korun ve formě marketingové podpory nebo příspěvku na provoz aplikaceVítězem prosincového kola se stala společnost KODYS se svou cloudovou inventarizační aplikací K.asset Lite, která pomáhá organizacím při evidenci majetku Přinášíme vám krátký rozhovor se zástupcem vítězné firmy…

Místní pobočka Microsoftu organizuje pro české vývojáře na platformách Windows Azure a Windows Phone 7 soutěž Tvoje firma, tvoje šance na úspěch. Každý měsíc vybírá odborná porota jednoho vítěze, který dostane 25 tisíc korun ve formě marketingové podpory nebo příspěvku na provoz aplikaceVítězem prosincového kola se stala společnost KODYS se svou cloudovou inventarizační aplikací K.asset Lite, která pomáhá organizacím při evidenci majetku Přinášíme vám krátký rozhovor se zástupcem vítězné firmy Peterem Čechem, vedoucím oddělení systémů, KODYS, spol. s r.o.

Co vás vedlo k vývoji K.asset Lite?

KODYS se pohybuje v oblasti vývoje aplikací pro mobilní terminály s využitím čárového kódu a RFID již velmi dlouhou dobu. Vycházeli jsme z našeho úspěšného produktu K.asset – evidence majetku pomocí čárového kódu, který má více než 90 implementa­cív ČR, a s jehož prodejem a nasazováním máme dlouholeté zkušenosti.

Obecné výhody tohoto způsobu evidence a inventarizace jsou velké časové úspory a eliminace chyb vzniklých přepisy z papíru. Cílem vývoje cloudové verze K.asset Lite pak bylo vytvořit produkt, kterým bychom byli schopni oslovit širší spektrum nových zákazníků, i takových, kteří si z jakýchkoliv důvodů nemohli nebo nechtěli pořídit krabicovou variantu K.asset.

Jak již název napovídá, jedná se o „zmenšenou“ verzi našeho krabicového produktu co do funkcionality a vycházeli jsme z nejčastěji využívaných funkcí krabicové verze, které jsme zakomponovali do produktu K.asset Lite. Nasazenou funkcionalitou je zákazník schopen rychle, levně a efektivně splnit zákonný požadavek na inventarizaci majetku a zároveň mít dokonalý přehled o veškerém inventarizovaném majetku ve firmě. Zjednodušeně řečeno – zákazník získává všechny výhody evidence majetku pomocí čárových kódů, a to vše při velmi nízkých nákladech.

 Jak dlouho vývoj aplikace probíhal?

Díky skutečnosti, že návrh aplikace vycházel z našeho produktu K.asset, jsme ušetřili čas při analýze procesů, které měla pokrývat cloudová verze. Vývoj byl postaven na novém vývojovém prostředí MS Visual Studio Lightswitch. Samotný vývoj trval měsíc, další čas jsme pak věnovali testování produktu.

Proč jste zvolili pro řešení K.asset Lite platformu Windows Azure?

Jakožto Microsoft Partner měl KODYS přístup k službě Windows Azure v podstatě od počátku jejího uvedení na český trh a měli jsme i možnost si tuto službu vyzkoušet. Ukázalo se, že splňovala naše požadavky na dostupnost, jednoduchost zřízení a používaní. Vzhledem k  technologiím používaným v naší firmě založených na platformě Microsoft byla volba Windows Azure jasná. Nebylo nutno přeškolovat vývojáře na novou platformu a bylo možné využít stávajících knihoven.

 Jak je řešení zpoplatněno? Jednorázovou licencí nebo měsíčními poplatky?

Přístup do systému je zřízen na dobu nutnou k provedení inventury. Za tuto dobu zákazník provede inventuru, vytiskne si potřebné reporty a zálohuje data. Zákazník platí jenom za období, po kterou inventuruprováděl . Do další inventury v následujícím roce žádné poplatky neplatí.
Někteří zákazníci již požadovali přístup do našeho systému K.asset Lite celoročně, takže pro ně připravujeme zajímavou nabídku i v tomto směru.

Lze řešení použít i v kombinaci s mobilními telefony vybavenými čtečkou kódu v podobě mobilní aplikace?

Ano, pro využití našeho řešení je přímo potřebné pracovat se čtečkou čárového kódu. Aplikaci pro čtečku dostává zákazník v ceně přístupu k službě K.asset Lite a po dobu provádění inventury může synchronizovat data o majetku s mobilním terminálem. Je možné použít i mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile 2005 a například Bluetooth čtečkou čárového kódu. V případě potřeby jsme schopni čtečku čárového kódu zapůjčit.

Data, která uživatel naskenuje, jsou uchovávána v cloudu, nemůže to představovat pro uživatele určité bezpečnostní riziko?

Vzhledem k celkovému zabezpečení služby Windows Azure nepředpokládáme žádné bezpečností riziko při uchovávaní dat.

BRAND24

Co pro vás znamená ocenění v soutěži Tvoje firma, Tvoje šance na úspěch?

Samozřejmě, že nás ocenění velmi potěšilo Je pro nás motivací k další práci a zároveň i potvrzením, že jdeme správným směrem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).