Hlavní navigace

„Spořitelní“ Liška TV míří na satelit, diváci se k ní ale nedostanou

23. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 1. 2008

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) hodlá využívat vlastní satelitní televizi pro hromadná školení a prezentace lokálním manažerům a obchodním zástupcům v jednotlivých regionech České republiky. Stanice Liška TV bude využívat družici Astra 1F na pozici 19,2 stupně východně a první přenos chystá na 16. dubna, sdělil prostřednictvím agentury ČTK člen představenstva spořitelny Manfred Koller.

Liška TV má vysílat dvakrát až čtyřikrát ročně po dobu jedné hodiny. Významným způsobem jsme rozšířili počty našich externích spolupracovníků a ČMSS se v současné době pohybuje ve čtyřech obchodních a šesti produktových polích. Tím pádem se zvyšuje i potřeba informací, vysvětlil Koller. Satelitní televize podle něj šetří čas manažerů i peníze firmy.

Liška TV umožňuje přímou komunikaci s odborníky, specialisty, vedoucími projektů i dodavateli produktů. Vysílání Liška TV je spoluvytvářeno obchodními zástupci ČMSS. Jejich úspěchy a zkušenosti tak jsou inspirací pro kolegy v obchodní síti. Důležitá je úspora času finančních poradců, kteří se tak mohou více věnovat prodejům, dodal Koller. Vysílání, které si spořitelna poprvé vyzkoušela už loni 30. listopadu, bude kódované a kromě manažerů ČMSS k němu nebude mít nikdo jiný přístup.

BRAND24

Liška TV bude vysílat ze studia mateřské společnosti Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) v Německu, kde firma provozuje podobnou stanici už dvanáct let. Oslovili jsem i česká studia. Využívání studia v Německu ale vyšlo levněji, konstatoval Koller. Vzhledem k tomu, že Liška TV nezískala vysílací licenci od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, využije zřejmě oprávnění od německého regulačního úřadu, které jí umožňuje šířit satelitní vysílání i na území jiných států.

BSH je pětačtyřiceti­procentním vlastníkem Českomoravské stavební spořitelny, většinový podíl 55 procent patří Československé obchodní bance (ČSOB).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).