Hlavní navigace

Sportovní kanál bude mít i Český rozhlas. Na internetu, s komplet přenosy

8. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 2. 2012

Nejen novou dětskou stanici, ale i speciální program s kompletními sportovními přenosy připravuje Český rozhlas. V pondělním vysílání ČRo 2 to uvedl ředitel internetové divize rozhlasu Alexandr Pícha. Projekt Český rozhlas Speciál, který se zatím soustředí výhradně na vysílání přes internet, by měl odstartovat již letos na jaře. Rozhlas tak například z hokejové extraligy nabídne kompletní přenos vybraného zápasu a nejen poslední třetinu, jak je zvykem na ČRo 1 – Radiožurnálu.

K TÉMATU: Český rozhlas hledá šéfa Centra pro děti a mládež. Chystá dětské rádio

BRAND24

Samostatný sportovní kanál prosazovala i nedávno propuštěná ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová. Podle jejích slov je škoda, že Český rozhlas nedokáže plně využít všechna práva ke sportovním přenosům. Když už jsme na místě, je jedno, zda odtamtud odvysíláme část zápasu, nebo ho nabídneme celý, řekla Hikelová serveru DigiZone.cz. Rozhlas by takto mohl vysílat například letošní fotbalové Euro z Polska, navíc když česká reprezentace hraje v blízké Vratislavi.

Připravujeme projekt stanice Český rozhlas Speciál, která by měla sloužit k tomu, že bychom z míst, kde jsou sportovní reporéři, prodlužovali jejich vstupy na internetu, potvrdil nyní Pícha. Reálně by taková stanice mohla začít vysílat v dubnu nebo květnu. Na září rozhlas plánuje start samostatné digitální a internetové stanice pro děti a mládež.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).