Hlavní navigace

Square v sedmi tisícovkách obchodů Starbucks

8. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již dříve oznámená spolupráce mezi Square (platební startup) a Starbucks má první reálné výsledky – pomocí Square můžete platit v sedmi tisících Starbucks napříč USA. Square je na trhu od roku 2009, kdy uvedlo čtečku kreditních karet, kterou bylo možné připojit k iPhone – prostřednictvím konektoru pro sluchátka. Dnes Square představuje kompletní platební nástroj, systém, elektronickou  peněženku a pravděpodobně časem ještě více.

Již dříve oznámená spolupráce mezi Square (platební startup) a Starbucks má první reálné výsledky – pomocí Square můžete platit v sedmi tisících Starbucks napříč USA. Square je na trhu od roku 2009, kdy uvedlo čtečku kreditních karet, kterou bylo možné připojit k iPhone – prostřednictvím konektoru pro sluchátka. Dnes Square představuje kompletní platební nástroj, systém, elektronickou  peněženku a pravděpodobně časem ještě více.

Square v zásadě funguje tak, že k elektronické peněžence prostě napojíte platební kartu a telefon (se Square aplikací) pak začnete používat pro placení. Bez skutečných peněz, ale také bez používání platební karty. Square se postará o vše potřebné, včetně zpracování plateb – a to se jim také ostatně podařilo dohodnout se Starbucks. Stali se společností,  která zpracovává veškeré platby platebním (kreditními i debetními) kartami u Starbucks. A samozřejmě, peněženka u Square bude fungovat také.

BRAND24

Square na mobilních telefonech (Android a iPhone) samozřejmě nabízí řadu dalších  možností, které jsou možné právě prostřednictvím schopností mobilních telefonů – zejména ve spojení s geolokačními schopnostmi a využitím pro „objevování“ obchodů (samozřejmě takových, kde je možné platit se Square). Pro obchody pak přesně opačný proces – tedy „objevování“ zákazníků, kteří „právě vešli“ do jejich obchodů. A zcela bezkontaktní, byť právě u Starbucks do toho vstupuje ještě určitá role QR kódů.

Zdroj: Square Launches at Starbucks — You Think You Won’t Use It, But You Will

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).