Hlavní navigace

Stanice AMC spustí vysoké rozlišení v horizontu týdnů až měsíců

28. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě očekávaného seriálu The Fear of Walking Dead se chystá do vysílání připravovaný titul Into the Badlands, který zatím nemá přesně stanovený termín nasazení ani ve Spojených státech.

Placený filmový kanál AMC připravuje na českém a slovenském trhu vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Serveru DigiZone.cz to dnes řekl Evžen Chlanda, oblastní manažer AMC Networks pro náš region. Na dotaz naší redakce přiblížil, že by se tak mělo stát v horizontu týdnů až měsíců. Zdali to bude ještě před létem, případně až na podzim, už nechtěl Chlanda specifikovat. Další informace bych v tuto chvíli nechtěl sdělovat, uvedl šéf AMC v České republice a na Slovensku. 99,9 % obsahu už je ale v tuto chvíli pro stanici dostupných ve vysokém rozlišení obrazu, čili se tento krok přímo nabízí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: AMC mění v Česku postupně podobu svého filmového kanálu, přibližuje se k HBO

Stanice AMC vznikla loni proměnou z původního filmového kanálu MGM. Na některých trzích ještě zůstala někdejší značka, českého, slovenského ani maďarského trhu se však tato skutečnost netýká. MGM zachovalo svůj kanál ve vysokém rozlišení v sousedním Polsku, už dříve byl tento program vypnut ve Velké Británii. AMC chce na našem trhu zachovat stávající strategii, kterou je nabízet filmovou klasiku stříbrného plátna ve spojení s atraktivními novinkovými seriály. Kromě The Fear of Walking Dead přijde také připravovaný titul Into the Badlands, který zatím nemá přesně stanovený termín nasazení ani ve Spojených státech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).