Hlavní navigace

Stanice z rodiny ProSiebenSat.1 v HD kvalitě spouštějí na satelitu nekódované vysílání

23. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PARAMETRY – A kterých stanic se nekódované okno bude týkat konkrétně? Jsou to programy ProSieben HD, Sat.1 HD, kabeleins HD, Sixx HD a ProSieben Maxx HD.

Nekódované vysílání svých kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) spustí s úderem dnešní půlnoci, tedy z úterý 23. na středu 24. prosince německá televizní skupina ProSiebenSat.1. Jde tak o vánoční dárek klientům placených služeb u našich západních sousedů, který potrvá až do soboty 27. prosince brzkých ranních hodin. Vzhledem k tomu, že tyto programy jsou šířeny v HD kvalitě mimo jiné i prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, bude je možné po tuto dobu v režimu free-to-air (volně) i v České republice a na Slovensku. K jejich sledování nebude nutná dekódovací karta.

ČTĚTE TAKÉ: Mediální dům ProSiebenSat.1 plánuje spustit neplacený kanál K1 Doku

KL24

A kterých stanic se nekódované okno bude týkat konkrétně? Jsou to programy ProSieben HD, Sat.1 HD, kabeleins HD, Sixx HD a ProSieben Maxx HD. Na satelitu Astra 1KR jsou programy mediálního domu ProSiebenSat.1 běžně součástí nabídky HD+. Jejím provozovatelem je de facto německá pobočka lucemburského operátora SES, která pro tyto kanály zajišťuje i jejich kódování. Modul pro odemknutí programů se v České republice oficiálně neprodává, ale je ho možné najít jako běžnou součást řady on-line obchodů zabývající se satelitní technikou. Od 1. ledna 2015 se součástí balíku stane i stanice Sat.1 Gold HD.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11464/H, SR 22000, FEC 2/3, normaDVB-S2/8PSK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).