Hlavní navigace

Start AXN HD v češtině je na dosah. Stanice už testuje na satelitu

3. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 3. 2011

Vysílání programu AXN ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) už je s největší pravděpodobností velice blízko. Podle informací serveru Parabola.cz zahájil právě dnes tento kanál testování prostřednictvím družice Eurobird 16A na pozici 16 stupňů východně. Programová pozice je označena jako AXN-CE-HD a jsou k ní připojeny tři jazykové stopy – maďarská, česká a originální (anglická).

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: AXN si oblékne 8. března nový grafický kabát. Podívejte se

V současné době prozatím není vysílání tohoto programu určeno pro běžného diváka, jelikož signál je kódován v systému Power VU, což ukazuje také na distribuční místo společnosti Sony Pictures, jenž je provozovatelem tohoto programu. Kdy se tato stanice objeví u tuzemských operátorů, prozatím zůstává nezodpovězeno. Tento krok však svědčí o tom, že jeho distribuce může začít v podstatě okamžitě. Konkrétní termín spuštení programu AXN v HD prozatím není potvrzen, uvedla pro server DigiZone.cz tisková mluvčí společnosti HBO Česká republika Pavla Brožková, která program zastupuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).