Hlavní navigace

Steva Fossetta hledají i přes Internet, ale stále neúspěšně

18. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Miliardář a dobrodruh Steve Fossett stále nebyl nalezen, přestože se do pátrání po něm a troskách jeho letadla v nevadské poušti zapojilo už několik tisíc uživatelů Internetu. Projekt běží na základě spolupráce společností Amazon a Google. Google poskytl satelitní mapy a Amazon software, kterým je možné na mapě hledat podezřelé objekty, které by mohly být například výše zmíněnými troskami letadla. Hledání je ovšem stále neúspěšné a americké úřady již omezují rozsah pátrací akce. (The New York…

Miliardář a dobrodruh Steve Fossett stále nebyl nalezen, přestože se do pátrání po něm a troskách jeho letadla v nevadské poušti zapojilo už několik tisíc uživatelů Internetu. Projekt běží na základě spolupráce společností Amazon a Google. Google poskytl satelitní mapy a Amazon software, kterým je možné na mapě hledat podezřelé objekty, které by mohly být například výše zmíněnými troskami letadla. Hledání je ovšem stále neúspěšné a americké úřady již omezují rozsah pátrací akce. (The New York Times)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).