Hlavní navigace

Sto tisíc stažení třetí bety Windows Server 2008 za tři týdny

16. 5. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Microsoft oficiálně potvrdil, že jeho nový serverový systém ponese název Windows Server 2008. Spekulovalo se, jestli na konci bude číslovka 7 nebo 8, nakonec tedy vyhrála druhá možnost. O testování systému, jenž byl doposud známý pod kódovým označením Longhorn Server, je očividně zájem. První veřejná testovací verze, kterou je třetí beta, zaznamenala již sto tisíc stažení během tří týdnů.

Microsoft oficiálně potvrdil, že jeho nový serverový systém ponese název Windows Server 2008. Spekulovalo se, jestli na konci bude číslovka 7 nebo 8, nakonec tedy vyhrála druhá možnost.

O testování systému, jenž byl doposud známý pod kódovým označením Longhorn Server, je očividně zájem. První veřejná testovací verze, kterou je třetí beta, zaznamenala již sto tisíc stažení během tří týdnů.

K hlavním novinkám ve Windows Server 2008 patří předělaná podpora virtualizace, rozšířená příkazová řádka PowerShell, možnost instalace jen konzolové verze Server Core bez GUI či nové ISS 7. Windows Server 2008 neobsahuje Aero. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).