Hlavní navigace

Sto tisíc telefonů od UPC a brzy i klientů O2TV

24. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kabelový operátor UPC oznámil, že na začátku tohoto měsíce překročil počet domácností využívajících jeho VoIP služby magickou hranici sto tisíc. Tohoto úspěchu jsme dosáhli v době, kdy se mluví o masivním a průběžném poklesu počtu pevných linek ve prospěch mobilních telefonů. Vděčíme za něj čtyřem faktorům: a sice, že volání v síti UPC je pro všechny a po celý den bez výjimky zdarma a hovory v tuzemsku a do zahraničí jsou pro zákazníka UPC výhodnější než hovory u řady mobilních operátorů a…

Kabelový operátor UPC oznámil, že na začátku tohoto měsíce překročil počet domácností využívajících jeho VoIP služby magickou hranici sto tisíc. Tohoto úspěchu jsme dosáhli v době, kdy se mluví o masivním a průběžném poklesu počtu pevných linek ve prospěch mobilních telefonů. Vděčíme za něj čtyřem faktorům: a sice, že volání v síti UPC je pro všechny a po celý den bez výjimky zdarma a hovory v tuzemsku a do zahraničí jsou pro zákazníka UPC výhodnější než hovory u řady mobilních operátorů a provozovatelů pevných linek, tvrdí Václav Bartoň, generální ředitel UPC. Telefonní služba v podání UPC supluje pevnou telefonní linku klasického střihu. Zákazníci nepotřebují počítač, telefonují s aparátem podobným klasickým přístrojům. (Tisková zpráva)

Konkurenční Telefónika O2 naopak necelé dva roky od spuštění své IPTV služby O2TV vyhlíží stotisícího zákazníka, kterého chce obdarovat LCD televizorem značky LG. Sto dalších klientů nad stotisícovou hranicí získá filmový balíček HBO na půl roku za 1 korunu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).