Hlavní navigace

Stodolarový notebook od listopadu za 399 dolarů

25. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Už v listopadu si bude možné i ve vyspělých zemích objednat tzv. stodolarový notebook nadace One Laptop Per Child (OLPC). Cena jednoho zařízení se ovšem vyšplhala vysoko přes původně zamýšlených sto dolarů a navíc jej bude možné koupit jen v rámci akce Give 1 Get 1 (dát jeden, dostat jeden), takže zaplatíte 399 dolarů za jeden stodolarový notebook a druhý bude mířit do chudých zemí. Otázkou je, kolik lidí na tento šlechetný program přistoupí, když cena podstatně lépe vybavených UMPC je nižší. …

Už v listopadu si bude možné i ve vyspělých zemích objednat tzv. stodolarový notebook nadace One Laptop Per Child (OLPC). Cena jednoho zařízení se ovšem vyšplhala vysoko přes původně zamýšlených sto dolarů a navíc jej bude možné koupit jen v rámci akce Give 1 Get 1 (dát jeden, dostat jeden), takže zaplatíte 399 dolarů za jeden stodolarový notebook a druhý bude mířit do chudých zemí. Otázkou je, kolik lidí na tento šlechetný program přistoupí, když cena podstatně lépe vybavených UMPC je nižší. (The New York Times)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).