Hlavní navigace

„Stop homosexuálům v Polské televizi, přenášejí AIDS“

25. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2007

Zákaz prezentace lidí homosexuální orientace ve veřejnoprávní Polské televizi (TVP) chce prosadit předsedkyně parlamentní komise pro rodinu a ženská práva v polském Sejmu Anna Sobecká. Jak uvedl server Wirtualnemedi­a.pl, poslankyně tak navrhla podstatné zpřísnění projektu, který připravilo polské ministerstvo školství.

Projekt, který komisi představila poradkyně ministra Hanna Wujkowská, přirovnává homosexualitu k „módním záležitostem“ jako pornografii, internet, nakupování nebo antikoncepci. Homosexuálové jsou podobným rizikem jako narkomani a alkoholici, protože bývají nakaženi virem HIV. Ochranou před propagací homosexuality můžeme ochránit děti před mnoha nemocemi, prohlásila Wujkowská.

BRAND24

Ministerstvo proto navrhuje zapracovat do zákona povinnou osvětovou kampaň a „zákaz propagace homosexuality“ na školách. Předsedkyně parlamentní komise pro rodinu a ženská práva Anna Sobecká navrhla rozšířit tento zákaz i na veřejnoprávní televizi TVP. Ukazování homosexuálních párů ohrožuje institut manželství, a homosexuální chování, protože vylučuje možnost aktu stvoření nového života, může ohrožovat samu podstatu společnosti. Proto nejde o diskriminaci, ale je zákaz propagování takto orientovaných osob, uvedla Sobecká.

Komise má o tomto návrhu hlasovat na svém příštím zasedání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).