Hlavní navigace

Strategie: Pokles zákazníků videoslužeb UPC je na pováženou

11. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 5. 2009

Šéfredaktor serveru DigiZone.cz Jan Potůček se v aktuálním vydání týdeníku Strategie zamýšlí nad hospodářskými výsledky za první čtvrtletí letošního roku, které minulý týden zveřejnila společnost Liberty Global, majitel největší tuzemské kabelové společnosti UPC. Potůček konstatuje, že opět vzrostl počet zákazníků digitální kabelové televize na úkor té analogové.

Pokud porovnáme čísla z prvního kvartálu letošního roku s posledním loňským čtvrtletím, pak zákazníků kabelové televize v součtu analogové i digitální nabídky UPC ubylo, a stejný trend je patrný také u placené satelitní televize UPC Direct, konstatuje šéfredaktor DigiZone.cz. Že by kabelovou televizi opouštěli ti zákazníci, kteří měli předplacenou základní omezenou analogovou nabídku a zjistili, že přes pozemní set-top box naladí téměř stejný počet programů, a hlavně těch, které sledují nejčastěji, úplně zadarmo, ptá se Potůček.

BRAND24

Jako příklad uvádí několik čísel. Upozorňuje na to, že v posledním čtvrtletí loňského roku si obě varianty kabelové televize (digitální i analogovou) předplácelo 559 tisíc zákazníků. Téměř 48 tisíc zákazníků opustilo analogovou kabelovou televizi, ale digitální kabelové službě UPC Digital jich přibylo pouze něco přes 40 tisíc. Ve srovnání třetího a čtvrtého čtvrtletí loňského roku sice celkový počet zákazníků kabelové televize UPC stoupl, ale jen o nepatrný zlomek tří tisíc abonentů. To je na víc než půl milionu smluv spíše stagnace, konstatuje Jan Potůček a dodává, že v současné době přechodu na digitální vysílání, jsou tyto výsledky na pováženou.

K TÉMATU: Digitální kabelovku od UPC má už 334 tisíc zákazníků, analogovou 217 tisíc

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).