Hlavní navigace

Regulace videa: Stream.cz a iDnes už jsou v evidenci

24. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní (RRTV) vysílání na svém 13. letošním zasedání zapsala do evidence první větší skupinu poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, kteří se museli ohlásit kvůli nové regulaci části internetového videa. Jak naši pravidelní čtenáři jistě vědí, Rada pro rozhlasové televizní vysílání totiž nově bude regulovat i některé internetové videoservery. Z těch známějších byl nyní do evidence zařazen například server Stream.cz. Jeho ředitel mimochodem nedávno…

Rada pro rozhlasové a televizní (RRTV) vysílání na svém 13. letošním zasedání zapsala do evidence první větší skupinu poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, kteří se museli ohlásit kvůli nové regulaci části internetového videa. Jak naši pravidelní čtenáři jistě vědí, Rada pro rozhlasové televizní vysílání totiž nově bude regulovat i některé internetové videoservery. Z těch známějších byl nyní do evidence zařazen například server Stream.cz. Jeho ředitel mimochodem nedávno poukázal na nerovné podmínky, protože Stream.cz bude RRTV regulovat, ale třeba YouTube už nikoliv.

Dále je do evidence nově zapsána třeba také videosekce zpravodajského serveru iDnes spolu s internetovou televizí Bedna TV, filmotékou HBO On Demand nebo serverem Naše televize.cz. Více o regulaci videa v českém internetovém prostředí si můžete přečíst v dřívějším článku Začíná platit zákon o audiovizi. Videoweby podléhají stejné regulaci jako televize z našeho sesterského serveru DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).