Hlavní navigace

Stream ze zasedání Rady EU nepodporuje Linux

2. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Internetu je možné online sledování streamového videa ze zasedání Rady Evropské unie. Video je ovšem ve formátu Windows Media společnosti Microsoft a oficiálně jsou tedy podporovány jen platformy Windows a MacOS. V FAQ k této službě se píše: Služba streamování živého videa Rady Evropské unie může být používána na platformách Microsoft Windows a Macintosh. Linux nemůžeme legálně podporovat. Takže odpověď zní: Bez podpory pro Linux. Video je sice možné např. s pomocí přehrávače mplayer…

Na Internetu je možné online sledování streamového videa ze zasedání Rady Evropské unie. Video je ovšem ve formátu Windows Media společnosti Microsoft a oficiálně jsou tedy podporovány jen platformy Windows a MacOS. V FAQ k této službě se píše: Služba streamování živého videa Rady Evropské unie může být používána na platformách Microsoft Windows a Macintosh. Linux nemůžeme legálně podporovat. Takže odpověď zní: Bez podpory pro Linux. Video je sice možné např. s pomocí přehrávače mplayer přehrávat i pod Linuxem, ale dochází tím k porušení licence. Tato situace se pochopitelně nelíbí zastáncům otevřených formátů a propagátorům Linuxu a na Internetu se objevila petice žádající nápravu. (Slashdot)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).