Hlavní navigace

Sun zvyšuje svůj podíl na trhu serverů, je už třetí

13. 3. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Sun Microsystems meziročně zvýšila jako jediný z pěti největších výrobců serverů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2006 svůj podíl na trhu. Konkrétně o 1,5 procenta. Vyplývá to prý ze zprávy IDC Worldwide Quarterly Server Tracker. Jedná se o čtvrté čtvrtletí v řadě, kdy Sun zvýšil svůj podíl na trhu, což znamená posun na celkovou třetí příčku mezi výrobci serverů, o kterou se Sun dělí s konkurenčním Dellem. Sun dále dosáhl meziročního růstu celkových tržeb ze serverů o 24,4 procent. (Tisková…

Společnost Sun Microsystems meziročně zvýšila jako jediný z pěti největších výrobců serverů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2006 svůj podíl na trhu. Konkrétně o 1,5 procenta. Vyplývá to prý ze zprávy IDC Worldwide Quarterly Server Tracker. Jedná se o čtvrté čtvrtletí v řadě, kdy Sun zvýšil svůj podíl na trhu, což znamená posun na celkovou třetí příčku mezi výrobci serverů, o kterou se Sun dělí s konkurenčním Dellem. Sun dále dosáhl meziročního růstu celkových tržeb ze serverů o 24,4 procent. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).