Hlavní navigace

Šuškanda: co chystají Microsoft a Nokia?

8. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O všemožné spekulace založené na zákulisní šuškandě není v posledních dnech nouze. Tak například Microsoft na 12. dubna pozval novináře na tiskovou konferenci a nedočkaví zahraniční kolegové čile spekulují, co jim Microsoft chce vlastně povědět. Ke slovu by se prý měl dost projekt Pink, o kterém se spekuluje už několik měsíců. Původně se uvádělo, že by mělo jít o mobil s Windows Mobile z produkce Microsoftu, ovšem podle aktuálnějších informací by mohlo jít o komunikační zařízení pro fanoušky…

O všemožné spekulace založené na zákulisní šuškandě není v posledních dnech nouze. Tak například Microsoft na 12. dubna pozval novináře na tiskovou konferenci a nedočkaví zahraniční kolegové čile spekulují, co jim Microsoft chce vlastně povědět. Ke slovu by se prý měl dost projekt Pink, o kterém se spekuluje už několik měsíců. Původně se uvádělo, že by mělo jít o mobil s Windows Mobile z produkce Microsoftu, ovšem podle aktuálnějších informací by mohlo jít o komunikační zařízení pro fanoušky komunitních serverů, taková nová generace zařízení Sidekick, jehož výrobce Microsoft spolkl už v roce 2008. Také se ovšem spekuluje o představení nové verze přehrávače Zune HD s úložnou kapacitou 64 GB nebo oznámení uvolnění Office 2010 do výroby. (Neowin.net)

Předmětem spekulací je i Nokia. Očekává se totiž, jestli a eventuálně jak finský výrobce mobilů zareaguje na tablet Apple iPad, který se nedávno začal prodávat. Podle některých neoficiálních informací Nokia skutečně vytáhne do boje s Applem i v této oblasti vlastním tabletem s velkým multidotykovým displejem a platformou Meego, což je výsledek spojení systémů Maemo a Moblin, respektive plod spolupráce Nokie s Intelem. Zatím je to jen nepotvrzená informace, ale to byl netbook značky Nokia v jistém čase také a přesto se už pár měsíců prodává. Nicméně Nokia se před časem nechala slyšet, že větev tabletů (předchůdci komunikátoru Nokia N900 s Maemo) je pro ní již minulostí. (I4U)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).