Hlavní navigace

Svět malwaru v roce 2006

16. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výroční zpráva Trend Micro se kromě rekapitulace roku 2005 zaměřuje i na trendy, které lze očekávat v tomto roce. Podle Trend Micro se v roce 2006 počet útoků počítačových virů dále zvýší. Největší nebezpečí pro jednotlivé firmy bude znamenat přesně zacílený phishing snažící se proniknout do celého podnikového informačního systému (tzv. spear-phishing). Zvýší se počet případů spy-phishingu a cílených útoků v podobném duchu jako tradiční phishing. Využitím rootkitů se zvýší funkcionalita a…

Výroční zpráva Trend Micro se kromě rekapitulace roku 2005 zaměřuje i na trendy, které lze očekávat v tomto roce. Podle Trend Micro se v roce 2006 počet útoků počítačových virů dále zvýší. Největší nebezpečí pro jednotlivé firmy bude znamenat přesně zacílený phishing snažící se proniknout do celého podnikového informačního systému (tzv. spear-phishing). Zvýší se počet případů spy-phishingu a cílených útoků v podobném duchu jako tradiční phishing. Využitím rootkitů se zvýší funkcionalita a nebezpečnost botů, ovšem jejich autoři se kvůli nástupu Windows Vista budou muset chopit nových praktik. Spam bude sice stále více využívat lokální jazyky a dialekty, ale jeho většina bude i nadále směřovat do nejziskovějších kultur, u nichž se předpokládá schopnost utrácet za nabízené produkty a služby. Dobrou zprávou je, že doba mezi objevením a zneužitím slabých míst v softwaru se bude zkracovat. Alespoň tak to předpovídá Trend Micro. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).