Hlavní navigace

T-Mobile jde dolů s cenami datového roamingu

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mobilní operátor T-Mobile od 1. července jde dolů s cenou datových služeb v rámci roamingu v ostatních 26 zemích Evropské unie a také na Islandu a v Lichtenštejnsku a Norsku. Cena za přenesená data roamingových nabídek Happy Roaming, roamingové zvýhodnění EU a Cestovatel se sníží z 0,24 Kč/kB na 0,05 Kč/kB bez DPH resp. z 0,29 Kč/kB na 0,06 Kč/kB s DPH. Cena za přístup na WAP klesne na 0,59 Kč/kB s DPH. Na kolik toto snížení ceny souvisí s tlakem Evropské komise ve věci údajně přemrštěných cen…

Mobilní operátor T-Mobile od 1. července jde dolů s cenou datových služeb v rámci roamingu v ostatních 26 zemích Evropské unie a také na Islandu a v Lichtenštejnsku a Norsku. Cena za přenesená data roamingových nabídek Happy Roaming, roamingové zvýhodnění EU a Cestovatel se sníží z 0,24 Kč/kB na 0,05 Kč/kB bez DPH resp. z 0,29 Kč/kB na 0,06 Kč/kB s DPH. Cena za přístup na WAP klesne na 0,59 Kč/kB s DPH. Na kolik toto snížení ceny souvisí s tlakem Evropské komise ve věci údajně přemrštěných cen datových roamingových služeb můžeme jen spekulovat, nicméně když se v Bruselu přetřásaly ceny roamingových hovorů, operátoři rovněž snižovali ceny, ovšem regulaci se stejně nevyhnuli. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).