Hlavní navigace

T-Mobile nabízí nové album kapely Vypsaná fiXa za dobrovolný poplatek

11. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

T-Mobile znovu zkouší poměrně zajímavý model online distribuce hudebního alba, který známe zatím hlavně ze zahraničí. Uživatelům svého portálu T-Music nabízí ke stažení nové album Klenot české punkové kapely Vypsaná fiXa. Poplatek za stažení je dobrovolný – uživatelé si mohou sami zvolit, kolik za album zaplatí, ale nemusí platit také nic. Od 9. září, kdy bylo album na T-Music zpřístupněno, už uživatelé za jeho stažení zaplatili celkem přes 70 000 korun. Letos na jaře za album kapely Wohnout…

T-Mobile znovu zkouší poměrně zajímavý model online distribuce hudebního alba, který známe zatím hlavně ze zahraničí. Uživatelům svého portálu T-Music nabízí ke stažení nové album Klenot české punkové kapely Vypsaná fiXa. Poplatek za stažení je dobrovolný – uživatelé si mohou sami zvolit, kolik za album zaplatí, ale nemusí platit také nic. Od 9. září, kdy bylo album na T-Music zpřístupněno, už uživatelé za jeho stažení zaplatili celkem přes 70 000 korun. Letos na jaře za album kapely Wohnout uživatelé T-Music dobrovolně zaplatili 257 000 korun.

Vzhledem k nelehké situaci hudebního průmyslu je třeba hledat nové cesty, jak dostat hudbu k jejím fanouškům a motivovat je k platbě, která umožní kapelám další hudební tvorbu, říká Michal Němec, ředitel portálových služeb českého T-Mobilu. Album Klenot jde do prodeje na CD až za měsíc. Na T-Music je k dispozici ve formátu MP3 bez DRM (320 kbps). Eventuální finanční odměnu lze zaslat přes Premium SMS nebo lze využít online platbu kartou. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).