Hlavní navigace

T-Mobile spustil LTE v Praze 4 a Mladé Boleslavi, fungují data i hlasové služby

1. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K LTE síti T-Mobilu se ovšem připojíte zatím jen na některých smartphonech a tabletech. Data stažená přes LTE se po dobu zkušebního provozu nebudou zákazníkům počítat do FUP.

V Mladé Boleslavi a části Prahy 4 si nově můžete vyzkoušet, jak rychlá je LTE síť v podání T-Mobilu. Operátor v těchto lokalitách spustil zkušební provoz, který potrvá nejméně dva měsíce (konkrétní mapu pokrytí LTE najdete zde). A oproti pilotnímu projektu, který od loňského listopadu běží v Mladé Boleslavi, už v síti fungují i hlasové služby.

„To umožňuje funkce CS FallBack, která přístroj během hovoru převede do 3G nebo 2G a následně zpět do LTE,“ vysvětlil operátor v tiskové zprávě. Mladoboleslavský pilotní projekt, který umožňoval připojení k LTE jen prostřednictvím speciálních SIM karet, k 1.7.2013 končí. 

Pokud chcete LTE vyzkoušet, musíte splnit několik podmínek: za prvé potřebujete smartphone, USB modem nebo tablet s firmwarem, který síť T-Mobilu podporuje. Z tabletů jde o nejnovější modely iPadu 4 a iPadu mini, z telefonů se momentálně připojíte jen na Sony Xperia Z.

„Pro další modely, jako jsou HTC One, HTC One SV, Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S4, BlackBerry Q10 či Apple iPhone 5, se aktualizace ve spolupráci s příslušnými výrobci chystá na následující týdny,“ slibuje T-Mobile. 

ebf - partner 1

A za druhé musíte samozřejmě být klientem T-Mobilu a LTE si u operátora aktivovat. To lze jak ve značkových prodejnách, online v Můj T-Mobile nebo prostřednictvím SMS ve tvaru „LTE A“ na číslo 4603. Zákazníci mohou LTE používat se svými stávajícími tarify a s běžnými SIM kartami.

A dobrá zpráva nakonec: "V rámci zkušebního provozu nebudeme zákazníkům s datovými balíčky či tarify započítávat data stažená přes LTE do jejich datového limitu, aby si mohli nejrychlejší síť naplno vyzkoušet,“ píše T-Mobile.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).