Hlavní navigace

Také Nova dostala předběžné opatření zakazující šíření jejích kanálů

28. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podobně jako slovenská Markíza i česká skupina Nova získala předběžné opatření na Slovensku.

CME se snaží bojovat proti nelegálnímu šíření jejích kanálů mimo území konkrétního státu. Nedávno uspěla proti jednomu konkrétnímu subjektu v České republice společnost Markíza Slovakia, s. r. o.

Podle dnes zaslané tiskové zprávy má podobné předběžné opatření i společnost CET 21. Jak serveru DigiZone potvrdila mluvčí Anna Suchá, předběžné opatření je vydáno na jednoho konkrétního distributora, jehož jméno ale Suchá nesdělila a ani předběžné opatření neukázala.

PSALI JSME: Už jde do tuhého. Soud zakázal šíření TV Markíza v ČR

Markíza zveřejnila předběžné opatření. S vygumovanými jmény

MMF24

Jak již pro server DigiZone v minulosti komentoval právník Ondřej Preuss z webu dostupnyadvokat.cz, usnesení, kterým bylo nařízeno předběžné opatření, je vykonatelné vyhlášením. Nedošlo-li k vyhlášení, je vykonatelné, jakmile bylo doručeno tomu, komu ukládá povinnost, dodává Preuss.

Důvodem podnikání těchto kroků je skutečnost, že konkrétní společnost má licenci vlastníka autorských práv pouze na území konkrétního státu. Preuss se také domnívá, že v případě příhraničního vysílání už ale musí být argumentace silnější, protože tam jsou stanice šířeny z důvodu technické „nedokonalosti“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).