Hlavní navigace

TechHub bude na Smíchově, ve stejném domě jako Hub

8. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražská pobočka londýnské startupové líhně TechHub bude ve čtvrtém patře domu v Drtinově ulici, kde již sídli coworkingové centrum The Hub. „Není to pro nás konkurence,“ říkají manažeři českého TechHubu.

O tom, že v Praze vznikne po Rize druhá východoevropská pobočka úspěšného londýnského podniku TechHub, jsme vás na Lupě již informovali. Jasná však nebyla adresa klubu, který by se rád stal ohniskem české startupové scény. Teď už ji známe: Drtinova 10, Praha 5 – Smíchov. Tedy stejný dům, kde již dva roky sídlí coworkingové centrum The Hub, kde si již odehrála nejedna akce zaměřená na začínající české technologické firmy.  

„Hub není naší konkurencí, byť samozřejmě malý překryv tam je – stejně jako s kavárnou StarBucks nebo školní chodbou,“ říká s úsměvem jeden z manažerů TechHubu a organizátor tříměsíčního „výcvikového programu“ pro startupy StartupYard Petr Ocásek. „Hub je typicky pro freelancery, my jsme typicky pro pokročilejší technologické startupy. Pro změnu TechSquare je vhodný pro firmy ještě pokročilejší, již ziskové či zainvestované a rostoucí, tedy firmy, které již chtějí mít svou vlastní kancelář. TechHub bude nabízet v podstatě docela chudý openspace, ale je to "smart office“ s důrazem na to „smart“," vysvětluje Ocásek.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).