Hlavní navigace

Technické zajištění služby Voyo míří na bedra Českých Radiokomunikací

6. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Od srpna budou provoz portálu Voyo místo společnosti Visual Unity zajišťovat České Radiokomunikace. Získaly kontrakt na následující tři roky.

Smlouva se týká komplexního řešení pro dodávání obsahu (Content Delivery Network – CDN) podstatně většímu počtu diváků najednou, než je tomu doposud. Nové řešení pro Voyo navíc podporuje celou řadu zařízení, protokolů, sítí a formátů.

Skupina Nova tak s Českými Radiokomunikacemi (ČRa) prohlubuje spolupáci. Od února totiž stejná firma zajišťuje technické zázemí i pro bezplatnou videotéku Nova Plus

„Velmi si vážíme důvěry skupiny Nova, která si pro svůj portál Voyo vybrala právě řešení Českých Radiokomunikací a svěřila nám tak další ze svých služeb,“ uvedl generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer a zároveň dodal, že v ČRa dlouhodobě pracují na vývoji nových řešení, která propojují klasické pojetí televize a Internetu.

„Jsme rádi, že se můžeme při zajištění provozu služby VOYO spolehnout na České Radiokomunikace. Poskytnuté technické zázemí nám umožňuje dále posouvat tuto službu vpřed např. nabídnutím většího množství obsahu na portálu či zvýšením obrazové kvality pořadů,“ okomentoval přechod k novému technickému poskytovateli Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

Zpráva o změně dodavatele infrastrukturního řešení je zajímavá i v souvislosti s jejím dosavadním dodavatelem společnosti Visual Unity. Ta totiž v březnu oznámila, že se skupinou Nova rozšířila smlouvu na dodávku streamingových služeb až do roku 2016. 

Pokud by Visual Unity o zakázku opravdu přišla, byla by to pro ni v poslední době už druhá významná ztráta. Firma totiž neobhájila zakázku na zajištění streamování pro službu iVysílání České televize v letech 2015 až 2016.

A podle všeho kontrakt mezi Visual Unity a Novou byl skutečně vypovězen.

UX DAy - tip 2

"S Českými Radiokomunikacemi spolupracujeme na provozu služby NOVA Plus. Z obchodních důvodů jsme se rozhodli zkonsolidovat tento servis u VOYO i NOVA Plus pod jediného operátora, uvedla pro Lupa.cz Anna Suchá, tisková mluvčí skupiny Nova.

Připomeňme ale, že Visual Unity před dvěma měsíci oznámila získání 144 milionů Kč od investičního fondu 3TS Capital Partners, za kterým kromě jiných stojí třeba i Cisco a specializuje se hlavně na střední a východní Evropu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).