Hlavní navigace

Streamovací Visual Unity přilákali investici ve výši 144 milionů korun

12. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přílivová vlna peněz do českých IT firem pokračuje. Tentokrát scénu svými miliony povzbudili investoři z 3TS Capital Partners.

Peníze na expanzi. Tuzemská firma nabízející služby na poli streamování videa se k nim dostala prostřednictvím fondu 3TS Capital Partners, za kterým kromě jiných stojí třeba i Cisco a specializuje se hlavně na střední a východní Evropu. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

„Náš produkt je globální a jsme mimo schopni integrovat prakticky i jakékoli reklamní či platební systémy. Věříme, že investice a 3TS nám pomohou s dalšími inovacemi,“ tvrdí v tiskové zprávě zakladatel firmy Tomáš Petrů. Investiční fond bude kromě hlídání svého minoritního podílu i pomáhat při strategickém i operačním řízení.

Firma se snaží protlačit na trh OTT a multiscreen řešení. Na českém trhu mezi její největší zakázky patří streaming pro Českou televizi, streaming pro videoslužbu Voyo televize Nova, archiv televize Prima nebo kompletní řešení pro zkrachovalou zpravodajskou televizi Z1.

O zakázku pro ČT ale firma nedávno přišla, když ji v tendru pro zajištění streamování iVysílání v letech 2015 – 2016 porazila Telefónica. S Novou naopak společnost podepsala smlouvu na další dva roky.

MMF24

"Naše strategická investice umožní Visual Unity výrazné zaměření na vývoj produktu, současně se budeme moci věnovat expanzi na doposud nedotčené trhy po celém světě,” říká Daniel Lynch, generální ředitel 3TS Capital. 

Visual Unity jsou druhou nejvyšší letošní investicí hned po plzeňských Socialbakers, kteří získali během jara kolem půl miliardy korun. Významné peníze v řádech desítek milionů korun připluly také do brněnských startupů Videoflot nebo Codasip

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).