Hlavní navigace

Techniku povede v České televizi další matador, její bývalý šéf na Nově Ivo Ferkl

29. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logickou volbou skončil dnes výběr nového technického ředitele ČT. Její nový šéf Ivo Ferkl ji vedl už od roku 1993 na Nově. Úspěšně realizoval spuštění kanálů Nova HD a Nova Sport HD.

Dosavadního technického ředitele České televize Rudolfa Popa, který v tomto médiu působil neuvěřitelných jednačtyřicet let, nahradí od října jeho zástupce Ivo Ferkl. Na dnešním zasedání rady tohoto veřejnoprávního média o tom informoval generální ředitel Petr Dvořák. Je jednou z hlavních postav (Rudolf Pop, pozn. red.), které lze poděkovat za úspěšný proces digitalizace, citovala ČTK z dnešního zasedání šéfa Kavčích hor. Česká televize tak našla v tuto chvíli na daný post nejlepší možnou náhradu.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Českou televizi po jednačtyřiceti letech opouští její technický ředitel Rudolf Pop

Ferkl je manažerem s podobně bohatými zkušenostmi jako Pop. Před svým příchodem do České televize v loňském roce vedl techniku na komerční televizi Nova, a to ještě v době, kdy stanice nevysílala, tedy od roku 1993. Na této pozici působil také za dob ředitelování Petra Dvořáka, který nyní působí na nejvyšším postu ve veřejnoprávní televizi. Ferkl se například mohl na „Barrandově“ pochlubit úspěšným procesem digitalizace a také převodem dvou stanic do HD rozlišení – Nova a Nova Sport.

BRAND24

Z ARCHIVU: Další bývalý člen managementu Novy v ČT, technický ředitel Ivo Ferkl

Česká televize dnes zároveň prostřednictvím tiskové zprávy informovala, že jí po deseti měsících opouští dosavadní ředitel marketingu a obchodu Jan Svoboda. Rád bych poděkoval Janu Svobodovi za práci, kterou v České televizi odvedl. Marketing a vlastní prezentace České televize byla jednou z důležitých oblastí, na které jsem se chtěl po svém zvolení zaměřit, a jsem rád, že se podařilo zkonsolidovat marketingové a obchodní činnosti a nastavit efektivnější fungování celého oddělení, jehož výsledky jsou znatelné, řekl Petr Dvořák. Důvody k jeho odchodu však neuvedl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).