Hlavní navigace

TechniSat DigiPal T2 DVR pro pozemní TV příjem je ke koupi i v Česku

2. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ FOTOGALERIE – Set-top box pro DVB-T/T2, včetně podpory příjmu budoucího českého pozemního vysílání, se původně mimo Německo vůbec neměl objevit.

Společnost Omko Digital momentálně nabízí, resp. bude nabízet, DigiPal T2 hned v několika verzích, přičemž ty dražší podporují i HbbTV (DigiPal Isio HD, 4600 Kč) nebo mohou přijímat digitální rozhlasové vysílání standardu DAB+ (DigiPal DAB+). Momentálně je k dispozici první verze DVR za 3189 Kč, která má připojení k internetu (konektor Ethernet LAN, nikoli Wi-Fi), samostatný digitální audiovýstup, digitální videovýstup (HDMI) a nechybí ani USB a analogový audio-video výstup pro napojení na starší televizory.

Tunerová část zvládá nejen DVB-T a DVB-T2 s kodekem H.265/HEVC, se kterým pracuje nové zemské vysílání, ale poradí si i s propracovanějším H.264. HbbTV u tohoto modelu podporováno není, štěrbina pro přístupovou kartu (podle dovozce tu není plnohodnotná mechanika) je určena speciálně pro německou Freenet TV a u nás ji tudíž nejspíše ani v budoucnu nevyužijete.

ČTĚTE TAKÉ: TechniSat DigiPal DAB+: terestrický přijímač v unikátní kombinaci DVB-T2 a DAB+

Technisat DigitRadio 360 CD: hliníkový přední panel, dřevěná skříň

Technisat DigitRadio 306: solidní rozhlasový přijímač pro FM i DAB

BRAND24

Mezi další zajímavé vlastnosti patří podpora internetových rádií, sedmidenní EPG, možnost napájení 12 V, nahrávání na připojený USB disk nebo paměť a přehrávání živého televizního vysílání se zpožděním (TimeShift).

Podporována jsou i multimédia v celé řadě formátů a kontejnerů, mezi kterými nechybí JPG, PNG, MP3, AAC, MKV, AVI, MOV či M2TS. K dispozici je teletext, možnost napájení antény a přijímač je lokalizovaný do češtiny, a to včetně menu nastavení. Spotřeba je udávána na maximálně 4,7 W, v pohotovostním režimu si TechniSat DigiPal T2 DVR vezme < 0,3 wattu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).