Hlavní navigace

Telecom má licenci na digitální vysílání

24. 6. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Český Telecom obdržel od ČTÚ licenci na komerční šíření digitálního televizního a rozhlasového signálu. Předpokládá se, že Telecom bude poskytovat své služby veřejnoprávní televizi. Nova by pak měla využívat České radiokomunikace a Prima Czech Digital Group. Telecom zatím šíří digitální signál v Praze a Brně, ale chystá menší vysílací buňky i v dalších velkých městech. Digitální vysílání by mohlo začít již na přelomu roku a set-top boxy pro současné televize na převod digitálního signálu na…

Český Telecom obdržel od ČTÚ licenci na komerční šíření digitálního televizního a rozhlasového signálu. Předpokládá se, že Telecom bude poskytovat své služby veřejnoprávní televizi. Nova by pak měla využívat České radiokomunikace a Prima Czech Digital Group. Telecom zatím šíří digitální signál v Praze a Brně, ale chystá menší vysílací buňky i v dalších velkých městech. Digitální vysílání by mohlo začít již na přelomu roku a set-top boxy pro současné televize na převod digitálního signálu na analogový by měly stát kolem 1500 korun. (M&M)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).