Hlavní navigace

Telefónica O2 nebude mobilní internet cenzurovat, ale lidi vzdělávat

18. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Očekávalo se, že poté, co k blokování nevhodného obsahu po Vodafone přistoupil i T-Mobile, k témuž přistoupí i Telefonica O2. Ta ale oznámila, že nehodlá nevhodný či nelegální obsah blokovat, nýbrž jít cestou vzdělávání. Ne nadarmo se říká: ‚Zakázané ovoce nejvíce chutná.‘ Blokování nevhodného obsahu není dostačujícím řešením. Lidé by si měli uvědomit, že žádná technologie není všemocná. Efektivní řešení je třeba hledat jinde, žádné filtrování a technika nikdy stoprocentní bezpečnost dětí…

Očekávalo se, že poté, co k blokování nevhodného obsahu po Vodafone přistoupil i T-Mobile, k témuž přistoupí i Telefonica O2. Ta ale oznámila, že nehodlá nevhodný či nelegální obsah blokovat, nýbrž jít cestou vzdělávání.

ebf - partner 1

Ne nadarmo se říká: ‚Zakázané ovoce nejvíce chutná.‘ Blokování nevhodného obsahu není dostačujícím řešením. Lidé by si měli uvědomit, že žádná technologie není všemocná. Efektivní řešení je třeba hledat jinde, žádné filtrování a technika nikdy stoprocentní bezpečnost dětí nezajistí. Kdo zabrání dětem koupit si předplacenou kartu, kde nebude nastaven dětský profil nebo navštívit internetovou kavárnu?, prohlásila Veronika Řečníková manažerka společenské odpovědnosti Telefonica O2, na druhém ročníku Konference SIC 2008, která se konala 15. prosince 2008.

Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vzdělávání v oblasti moderních technologií v následujících letech výrazně podpořit. Stejně tak, jako se malé děti učí, jak bezpečně přejít silnici, tak by se měli naučit, jak se bezpečně pohybovat ve světě internetu, dodala Řečníková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).