Hlavní navigace

Telenor ČR zřejmě nejlevněji

7. 10. 1998
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pádivý pokles cen za pevné linky se nevyhnul ani Telenoru ČR. Jedná se sice jen o přechodnou nabídku po dobu Invexu, ale Telenor ČR nabízí 64 kb/s za zřejmě zatím nejnižších 17 000. A kromě toho má i novinky v peeringu.

Začněme tedy u cen. S říjnem přišlo u Telenoru ČR jejich významné snížení, jedná se zhruba o 20% pokles. Tak například 64 kb/s linka u Telenoru ČR nyní přijde na 20 100 Kč, zatímco dříve stále 25 tisíc. Podobně je na tom i 128 kb/s, kde 49 tisíc vystřídala příznivější cena 40 100. Po dobu Invexu však platí významná sleva. Linka o kapacitě 64 kb/s, objednaná v průběhu veletrhu, zatíží peněženku jejího šťastného uživatele jen o 17 tisíc měsíčně, což je v tuto cvhíli zřejmě nejnižší nabízená cena na trhu; nabídka ovšem platí jen pro koncové uživatele, kteří by chtěli přistupovat do pražského uzlu Telenoru ČR. I tak je to myslím zajímavá nabídka, jen není jasné, po jak dlouhou dobu bude zákazník platit tento snížený paušál.

Telenor se na Invexu zviditelňuje hned na několika frontách, k nějvýraznějším patří sponzorská podpora Internetové televize TV24, kterou na Invexu připravil Petr Stránský z firmy Stránský – Internet and Media. Telenor ČR pro ni poskytuje připojení do světa, konkrétně přímou linku o kapacitě 512 kb/s do Stockholmu.

ebf - partner 1

Jak jsme zjistili, pokroky dělá Telenor ČR i na poli peeringu. Jak prozrazují tracerouty, Telenor ČR konečně získal minulý týden peering s EUnetem. Pochlubit se také může peeringem s akademickým TEN-34 CZ. Celkově tak k získání kytičky plného peeringu chybí už jen komerční CESNET – a ani to už dost možná nebude trvat tak dlouho.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).