Hlavní navigace

Teleshoppingu už HD kvalita nestačí, startuje nekódovaná pearl.tv 4K UHD

3. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Boom Ultra HD televize musel překvapit i samotného provozovatele stanice pearl.tv. Ten před několika měsíci avizoval, že bude vůbec první evropskou stanicí dostupnou ve formátu 4K.

Německá teleshoppingová televize pearl.tv přechází do dalšího levelu televizní zábavy. Po přechodu ze standardního na vysoké rozlišení nyní zahájila na družici Astra 1M, satelitní pozice 19,2 stupně východně, šíření v Ultra HD rozlišení, tedy čtyřikrát vyšší kvalitě obrazu, než jakou může poskytnout Full HD. Vstup do podzimní sezóny je tak už nyní bez váhání možný skutečně označit jako „boom Ultra HD vysílatelů“. Na satelitu Astra už se objevil v uplynulých dnech kanál Fashion 4K, na konkurenčním Hotbirdu FunBox 4K a zítra spouští své vysílání, bohužel v kódu, stanice UHD1 – promo stanice satelitní televize HD+ v UHD.

K TÉMATU: Astra spustí na satelitu první nekódovaný Ultra HD kanál, nabídne teleshopping

UX DAy - tip 2

Boom Ultra HD televize musel překvapit i samotného provozovatele stanice pearl.tv. Ten před několika měsíci avizoval, že bude vůbec první evropskou stanicí dostupnou ve formátu Ultra HD, což se ale nakonec o několik dní splnit nepodařilo. Oficiální termín pro zahájení vysílání kanálu pearl.tv 4K UHD je stanoven na pátek 4. září. V tuto chvíli se jedná o zkušební distribuci. Pearl.tv sama sebe charakterizuje jako „první nákupní kanál pro muže“. Ve vysílání se objevuje například prodej počítačů, mobilních telefonů, tabletů a podobně. Pro sledování programu v České republice není nutná žádná dekódovací karta, zájemce ale pochopitelně potřebuje odpovídající zobrazovač.

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 12344/H, SR 30000, FEC 2/3, norma DVB-S2, H.265/HEVC, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).