Hlavní navigace

Televize Febio nebude dočasně vysílat přes kabel a satelit

15. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
15. 11. 2006

Satelitní a kabelové vysílání jako dočasnou náhradu za pozemní digitální příjem do doby, než opět získá terestrickou licenci, zamítla plnoformátová digitální televize Febio. Serveru DigiZone.cz to řekl její majitel Fero Fenič. Žel, pro formu satelitního a kabelového vysílání jsme investory nezískali. Všechny odborné analýzy totiž prokázaly, že u plnoformátového programu by na tomto našem omezeném satelitním a kabelovém trhu šlo o jednoznačně ztrátovou investici, vysvětlil.

cif 24 - early cena - média

Podle Feniče dospěli ke stejnému názoru i další členové Asociace digitálních televizí s výjimkou Óčka, které už přes satelit a kabel vysílá, a RTA, která už provozuje regionální televizní studia, z nichž některá sdílí analogové kmitočty s televizí Prima. Pokud vím, tak stejně se rozhodli i jiní, kteří o tom uvažovali, například Z 1, dodal Fenič. Febiu podle něj nezbývá než čekat na další vývoj kolem udělených a zrušených digitálních licencí a další rozvoj DVB-TČeské republice.

O určité formě satelitního a kabelového vysílání, ovšem pod jiným názvem, hovořil začátkem října na brněnském veletrhu Invex generální ředitel televize Febio Richard Rybníček. Náklady na takové vysílání odhadl na třicet milionů korun. Investice do pozemního digitálního vysílání televize Febio dosáhnou podle Rybníčka 1,3 miliardy korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).