Hlavní navigace

Televize se uskromňují, šetří proto na zaměstnancích

10. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2009

Televizní stanice se chystají šetřit a odnesou to její zaměstnanci na výplatních páskách. Podrobnosti přináší v aktuálním vydání ekonomický deník E15. Šetřit bude nejen Nova a Prima, ale i zpravodajský kanál Z1. Výhodu oproti zmíněným médiím má pouze Česká televize, která, jak uvádí list, zvýší svým lidem mzdy v průměru o sedm procent. E15 píše, že ředitel Novy Petr Dvořák oznámil úsporný plán, který se týká managementu. Podle deníku došlo ke snížení platu o 15 %.

BRAND24

Česká komerční dvojka Prima TV chce pro změnu šetřit tím, že reviduje pozice a některé zaměstnance převádí na externí pozice. Z celkového počtu více než 200 pracovníků Primy se to týká asi deseti procent, konstatoval ředitel Primy Marek Singer. Prima musí podle listu šetřit více než Nova, protože zisk před zdaněním, úroky a odpisy poklesl v roce 2008 o 25 milionů na 160 milionů švédských korun. Nejnapjatější situace však panuje ve zpravodajské televizi Z1, píše ekonomický deník.

ČTĚTE TAKÉ:
Vysíláme pouze to, co potřebujeme, tvrdí šéf Novy
Zpravodajská televize Z1 připravuje tři nové pořady

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).