Hlavní navigace

Televizní asociace ATO podpořila vznik jednotného měření televize a internetu

12. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na trhu panují rozdílné názory na cíle a možnosti projektu. Koncepce takového měření do budoucna by měla být připravena v prvním kvartálu příštího roku.

Vznik jednotného měření televize a internetu, tedy takzvaný crossmediální výzkum, podpořila na svém posledním zasedání, které se konalo začátkem týdne, Asociace televizních organizací (ATO), do níž patří Česká televize, mediální skupina Prima, Asociace komunikačních agentur (AKA), agentura atmedia zastupující řadu menších stanic a Stanice O, provozovatel hudebních kanálů Óčko. Za tímto účelem vznikne pracovní skupiny při metodologické komisi ATO, která má za úkol zpracovat do konce prvního čtvrtletí 2015 Koncepci budoucího rozvoje crossmediálního výzkumu.

K TÉMATU: Tereza Šimečková: Jednotné měření televizí a internetu není utopie, kromě ČT ho chce i Prima

Z pohledu ATO není nutné začínat na zelené louce a zkoumat okamžitě všechny mediatypy současně, daleko efektivnější a pro trh přínosnější je zaměřit se v této době na platformy s možným propojením. Plnohodnotné crossmediální měření napříč všemi mediatypy není v tuto chvíli pro mediální trh dosažitelné. Na trhu panují značně rozdílné názory na budoucí cíle a možnosti takového projektu. V kontrastu k tomuto stavu existují dnes již reálné a konkrétní potřeby, které lze obsloužit využitím stávajících zdrojů, a to metodicky akceptovatelným způsobem, napsala asociace v mediálním sdělení.

cif 24 - early cena - média

NEPŘEHLÉDNĚTE: Petr Jelínek: Prima příští rok spojí prodej reklamy v televizi, rádiu, tisku a na internetu

Server DigiZone.cz sleduje plány na vznik crossmediálního měření již několik měsíců. Na celé věci se pochopitelně chystá podílet i společnost Mediaresearch, která je realizátorem peoplemetrového měření. Myslím si, že ATO ve spolupráci se SPIR (Sdružení pro internetový rozvoj, pozn. red.) jsou v oblasti televize a internetu důležitými hráči a my jsme schopni v této věci přispět, náš panel se dá třeba doplnit nějakým dalším měřením, dalším výzkumem, uvedla v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz Tereza Šimečková, jednatelka Mediaresearch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).