Hlavní navigace

Televizní noviny: Od 1. září už v Domažlicích nebude možné sledovat Novu v analogu

21. 6. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
21. 6. 2007

Digitalizace se dnes dostala do hlavních zpravodajských relací České televizetelevize Nova. V reportáži „TV Nova podporuje digitalizaci“ Michala Sochora a Pavlíny Polatové zaznělo: Digitální vysílání Novy pokrývá už 36 procent ČR. Po zahájení digitálního vysílání v Ústí nad Labem v červenci to pak bude už polovina republiky. Domažlice jsou jedním z těchto míst. Od 1. září už tu nebude možné sledovat Novu v analogu. Televize tak potvrdila, že vypne na konci prázdnin svoje analogové vysílání. V příspěvku přitom nezazněla podmínka, že minimálně 55 procent domácností na Domažlicku musí mít v den vypnutí analogu doma set-top-box.

Televizní noviny také představily digitalizační spot Novy, ve kterém vystupují moderátoři Markéta Fialová a Karel Voříšek, kteří dnes shodou okolností zprávy uváděli. Jejich zpravodajský výstup přeruší zruba sedmisekundové zrnění končící textem: Ani my nechceme, abyste přišli o signál TV Nova. Po něm se modetároři vrátí a doporučí divákům, ať digitalizují. S tím, jak bude digitalizace postupovat, se bude podobná kampaň objevovat ve vysílání naší televize i v dalších částech České republiky, řekl na konci příspěvku v Televizních novinách Michal Sochor.

Události představily digitální vysílání v reportáži „Novela mediálních zákonů“. Pavla Renčínová a Jakub Linka se tu soustředili na nově vzniklou Koalici pro digitální TV a její podporu pro mediální legislativu, došlo ale i na zmínky o vypínání domažlického analogu. V závěru reportáže Jakub Linka udělal chybu, když prohlásil: K vypnutí analogového vysílání na celém území České republiky by podle současných plánů Ministerstva vnitra mělo dojít nejdříve 31. prosince 2012. K úplnému vypnutí má přitom podle aktuálního textu digitální novely dojít nejpozději v uvedeném termínu.

BRAND24

Na Primě neznaznělo včera ani dnes o digitalizaci ani slovo. Domažlické vypínání analogu se Primy zatím ale netýká – dosud tu digitálně vůbec nevysílá. Do multiplexu ke čtyřem programům České televize a k Nově se už nevejde a vysílání v jiné síti by si zase musela platit sama. Jiným stanicím, které by ji tady mohly doprovodit, totiž zatím scházejí platné licence. Signál Primy na Domažlicku přitom paradoxně patří podle ohlasů místních diváků mezi subjektivně nejhorší z celé čtyřky analogových programů.

TELEVIZE O DIGITALIZACI:
Televizní noviny na Nově
Události na České televizi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).