Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Baader Meinhof Komplex, Císař a tambor nebo U mě dobrý

25. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční Green Lantern – ochránci míru a spravedlnosti, válečníci Green Lantern, jsou vázáni bratrskou přísahou kvůli udržení pořádku mezi galaxiemi. Každý z nich nosí prsten, ze kterého čerpá svou super sílu. Když se ale objeví nepřítel jménem Parallax s hrozbou, že zničí všechnu rovnováhu Vesmíru, leží osud a zkáza Země v rukou úplně nového člena, prvního lidského člena, který kdy byl mezi členy Green Lantern, Hala Jordana…

  • ČT1, 20:05 – pohádka Císař a tambor – filmová pohádka na motivy pověsti o císaři Josefu II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště.

  • Nova, 20:20 – komedie U mě dobrý – poklid šestice zahrádkářů a rybářů, kteří se schází v přístavní hospodě U Buddyho, skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů. Přátelé v čele s Mrklasem berou zákon do vlastních rukou a na horkém území tržnice, které se hemží lehkými děvami, pašeráky, zloději, podvodníky i úplatnými policajty, se pokusí peníze získat zpět…

KL24

  • Prima, 21:40 – drama Mercury – devítiletý chlapec dešifroval přísně tajný kód Mercury a stává se vysoce nepohodlným svědkem. Geniálního, ale autistického chlapce dostal za úkol ochránit agent FBI Art Jeffries. Brzy se i on dostává do konfliktu se zájmy vlády.

  • ČT2, 22:10 – thriller Baader Meinhof Komplex – levicová teroristická organizace Frakce Rudé armády (Rote Armee Fraktion, RAF) představuje nejzásadnější společenské téma v historii Spolkové republiky Německo a ještě dlouho po klíčových letech své aktivity polarizovala německou společnost. Filmové pojednání o působení RAF se zaměřuje na desetiletí lemované roky 1967 až 1977. Začíná zastřelením studenta Benna Ohnesorga během násilného potlačení berlínské demonstrace proti diktátorskému režimu íránského šáha Pahlavího, které se stalo iniciací radikalizace západoněmeckého studentského hnutí, a uzavírají jej události Německého podzimu, završené sebevraždami zakládajících členů RAF ve vazbě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).