Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Babička, Vladimír Menšík a Příště budeme chytřejší, staroušku!

27. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 13:20 – komedie Příště budeme chytřejší, staroušku! – Gustav Makovec a Karel Vašátko jsou dva nerozluční podvodníčci, kteří nedokáží odolat vidině snadného zisku. Mají však smůlu a místo zisku se pokaždé dočkají ztráty. Ztráty svobody, kterou jsou nuceni vyměnit za pobyt v nápravném zařízení. Brány věznice po čase opouštějí s odhodláním začít nový život. Nastoupí v autodílně podniku Frigotherm, ale jejich předsevzetí živit se poctivě začíná velmi brzy dostávat první trhliny. Vystřídají několik zaměstnání a vymyslí řadu originálních podvůdků a zlodějen. Československá komedie (1982)
  • Prima family, 16:30 – romantické drama Babička - Moudrost a laskavost stáří v adaptaci nejslavnějšího českého literárního díla. V době okupace vznikla nejúspěšnější adaptace nejčtenějšího románu u nás. Obrazy z venkovského života inspirované vzpomínkami spisovatelky na vlastní dětství. Tento námět byl již v českém filmu zpracován pod stejným názvem v režii They Červenkové v roce 1921 s Ludmilou Innemannovou v hlavní roli. O čtyřicet let později natočil režisér Antonín Moskalyk dvoudílnou fresku s Jarmilou Kurandovou. Československé romantické drama (1940)
  • Fanda, 18:05 – Tipsport Extraliga: HC Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec - Přímý přenos hokejového zápasu Tipsport Extraligy
  • Markíza, 20:20 – komedie Vesničko má, středisková - Můžete se tu setkat se svérázným a okouzlujícím doktorem Skružným, řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem, ke kterému se Pávek chová s jako k vlastnímu, i když mu Otík ve své prostotě připravuje jeden malér za druhým, žárlivým hrubiánem Turkem, jeho ženou Janou a jejím milencem, zootechnikem Kašparem, akademickým malířem Rybou a řadou dalších svérázných postaviček obývajících střediskovou obec Křečovice. Československá komedie (1985)
  • ČT 1, 21:30 – Vladimír Menšík nonstop - Česká televize zařadila opakování úspěšného zábavného pořadu „Vladimír Menšík nonstop“.Tentokrát se vybíralo z desítek zábavných pořadů, které Vladimír Menšík uváděl a provázel svým typickým vyprávěním a anekdotami, ať o vztahu k ženám, rodině, Vánocům. Jeho humor je dosud nepřekonaný. Pro někoho může být i překvapivé, jak hezky zpíval a s jakou elegancí a s grácií se pohyboval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).