Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Nedotknutelní, Dvanáct měsíčků a Díky za každé nové ráno

22. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Dvanáct měsíčků – Poklid podhorské vesnice naruší v předvečer vánoc návrat rodáka – mladého muže z ciziny, kde se mu zjevně dařilo. Karel se rázem stane lákavou partií pro všechny dívky na vdávání ve vesnici, a to do té míry, že vezmou jeho chalupu útokem. Ženění se ale Karel chce vyhnout, naopak touží prodat statek, vzít s sebou mladšího bratra a odstěhovat se natrvalo. Proto vznikne nápad uložit adeptkám nereálné úkoly a stanovit tak jednoznačné podmínky. S prvním úkolem ovšem vypadnou ze hry všechny dívky až na Maruščinu nevlastní sestru Květu. (Česko, 2012)

  • ČT2, 20:00 – komediální drama Nedotknutelní – Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy – najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldihoa populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… (Intouchables, Francie, 2011)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Díky za každé nové ráno – Je to příběh Olgy, jejích přátel, rodiny a vrstevníků nahlížený s ironií a humorným nadhledem. Do bezstarostného Olžina dospívání zasahují stále více společenské normalizační poměry 70. let. V hořkosladké komedii se střídají bouřlivé komediální situace se slzami. Její hrdinové však už ví, že nepodlehnout, nevzdávat se, mít rád a nezapomenout se smát je platné a dobré. (Česko, 1994)

BRAND24

  • JOJ Family, 20:20 – rodinný film Terezu bych kvůli žádné holce neopustil – Doktor Tesař, pracovník pražské ZOO, přivezl ze služební cesty do Dakaru mládě šimpanze. Opička si však špatně zvyká v prostředí zahrady, a tak ji Tesař vezme na pár dní k sobě domů. Na starost ji dostanou jeho synové Martin a Robert, kteří se o opičku výborně starají, ale také se o ni hodně hádají. Opice Tereza ale láká i ostatní děti a parta ze sousedství se rozhodne ji unést. Snímek roztočil režisér Dimitrij Plichta, ale po sporech se štábem byl nahrazen režisérem Josefem Pinkavou. (Československo, 1976)

  • Prima, 22:45 – krimi thriller Raluca – soukromý detektiv spí se svojí sekretářkou a samozřejmě také sleduje lidi za peníze. Až do chvíle, než se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 180 stupňů. Je to náhoda, osud, nebo na něj někdo nastražil past? Začnou se totiž dít věci, které by ho ani ve snu nenapadly. Jde v nich o sex, o vraždu, o velké odhalení a drsné připomenutí proklaté minulosti. (Česko, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).