Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Porota, Rambo II a Gangy New Yorku

21. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:50 – HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec - Přímý přenos rozhodujícího utkání o sestup do baráže
  • Fanda, 20:20 – drama a thriller Porota - Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr (Dustin Hoffman), konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze. Americké drama a thriller (2003)
  • Nova Cinema, 21:50 – historické drama Gangy New Yorku - Film Martina Scorseseho Gangy New Yorku se odehrává v 60. letech 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka – druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. Jejich domovem je čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Čtvrť plná bídy a zločinu, která se stala magnetem pro aktivity podsvětí. Americko-italské historické drama (2002)
  • Prima Cool, 21:50 – akční válečný film Rambo II - Bývalý člen elitní jednotky Zelené Barety John Rambo si odpykává svůj trest ve federálním vězení. Když americká armáda zjistí, že vojáci ztracení při akci ve vietnamské džungli mohou být stále naživu, povolá Ramba, aby je zachránil. Za splnění nezvykle nebezpečné mise mu nabídne svobodu. V akci však Rambo zjišťuje, že ho vládní oficíři poslali na smrt. Americký akční válečný film (1985)
  • Nova, 22:55 – akční drama Zúčtování v Malém Tokiu - Nelítostná krutost a fanatická disciplína dělá z japonské Yakuzy nejnebezpečnější mafii na světě. Pokud ji řídí chladnokrevný vrah Yoshida, platí to dvojnásob. Ukáže se to hned v úvodu, kdy při vyvrcholení milostných hrátek setne hlavu prostitutce, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy se stane další půvabná prostitutka a právě její ochranu dostane na starost hlavní hrdina příběhu, detektiv Chris Kenner. Vyrostl v Japonsku, byl vychováván v japonském duchu, a tak je dnes nejen mistrem bojových umění, ale také největším expertem na japonskou mafii. Americké akční drama (1991)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).