Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Sestřičky, Zemský ráj to napohled a Spalovač mrtvol

17. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – komediální drama Sestřičky – Mladá začínající zdravotní sestřička je po maléru v nemocnici (do internátu si přivedla tajně chlapce) přeložena do venkovského zdravotního střediska. Tady musí, společně se starým lékařem a svéráznou zdravotní sestrou, v drsném prostředí zanedbaných míst padesátých let objíždět vesnice a samoty. (Československo, 1983)

  • ČT1, 21:20 – komediální drama Zemský ráj to napohled – Dospívání bývá složité, zvláště když se píše rok 1968, venku se prohánějí cizí tanky, doma se střídají tatínkové. A maminka, navzdory své vnitřní síle, na všechno nestačí. Jak bylo v takových podmínkách možné prožít – a přežít – už tak náročná 70. léta? Jak šlo udržet si radost ze života, city pro lásku a chuť na smích? I o tom je mrazivá komedie Ireny Pavláskové. (Česko, 2009)

  • Nova Cinema, 21:55 – akční krimi komedie Policajtem proti své vůli – Agent Samuel L. Jackson chce objasnit situaci kolem vraždy svého parťáka. Nešťastnou náhodou se mu do vyšetřování připlete prodejce dentálních pomůcek. Dokáže z upovídaného obchodníka udělat policistu? (The Man, USA, Německo, 2005)

BRAND24

  • Prima Max, 22:00 – dobrodružný film Ztracené – Oscarový tým Rona Howarda a Briana Grazera uvádí strhující a mrazivý thriller. Cate Blanchett v něm hraje Maggie, mladou ženu, která vychovává svou dceru v odlehlé divočině Nového Mexika. Když dívku unese tajemný fantom, objeví se najednou Maggiin odcizený otec (Tommy Lee Jones) a nabídne jí pomoc. (The Missing, USA, 2003)

  • ČT2, 22:10 – drama Spalovač mrtvol – Je tu konec 30. let a Karel Kopfrkingl je obětavý zaměstnanec pražského krematoria a vzorný otec rodiny, který důsledně dbá o řádný chod domácnosti a všestrannou výchovu svých dětí. Rád předčítá ze své oblíbené knihy o Tibetu. Tíživá atmosféra napjaté doby násobí všeobecný strach. V měšťáckém stereotypu žijící Kopfrkingl spolupracuje s nacistickými okupanty a s obludnou samozřejmostí se zbavuje všeho nebezpečného ve svém okolí. Včetně členů vlastní rodiny… (Československo, 1968)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).