Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Slovan Liberec – Skonto Riga, Kokosy na sněhu a Sladké hry

25. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:50 – FC Slovan Liberec – Skonto Riga - Přímý přenos odvetného utkání 2. předkola Evropské ligy UEFA
  • ČT 1, 20:00 – pohádka Král sokolů - Dobrodružná pohádka o přátelství, tajemné přírodě a první romantické lásce. Česko-slovenská a polsko-maďarská pohádka (2000)
  • STV 2, 21:15 – drama Sladké hry minulého léta - Několik televizních filmů bylo u nás natočeno na barvu již v dobách, kdy ještě barevné vysílání neexistovalo – patří mezi ně také slovenský snímek Sladké hry minulého léta. Režisér Juraj Herz se inspiroval povídkou Guye de Maupassanta a se smyslným podbarvení letní pohody vypráví o osudech pihovité pradlenky, o níž projevuje zájem celá skupinka kamarádů. Úsměvné vyprávění, opírající se o uvolněné herecké ztvárnění (mimo jiné Lasica a Satinský), přitom nijak neskrývá závažnější okamžiky, které se do lidského života rovněž vkrádají. Sladké hry minulého léta zvítězily na festivalu televizních filmů v Monte Carlu. Československé drama (1969)
  • Joj, 22:00 – dobrodružná komedie Kokosy na sněhu - Jamajka – země slunce, tropických plodů, výtečného rumu a ultrarychlých sprinterů. Při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje mnoha rychlonožců jsou definitivně – nebo alespoň na 4 roky – pohřbeny… V zapadlém baru u moře žije špatnou životosprávou poničený muž – Američan, kdysi olympijský vítěz v jízdě na bobech. Proč to s ním nezkusit? A tak se pod vedením tohoto obtloustlého trenéra začnou pružní, elastičtí a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry… Nadšení je obrovské, peníze žádné – zkuste najít sponzora pro tak bláznivý podnik! Nakonec však muzeální bob, osedlaný čtveřicí prokřehlých vyznavačů regae, stojí na startu a… světe, zboř se! – ten bob jede! A na Jamajce se u obrazovek tančí. Americká dobrodružná sportovní komedie (1993)
  • TV Barrandov, 23:15 – krimi drama Inspektor Banks - Britská detektivní série s inspektorem, který si své případy bere až příliš osobně. Britské krimi drama (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).