Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: biatlon, Sněženky a machři, Hobit: Bitva pěti armád

27. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • TV Barrandov, 9:20 – komedie Četník se žení – Tentokrát se malý, nervní četník nezaplete do osidel mezinárodního zločinu, ale do osidel mnohem zrádnějších, do osidel lásky. Vše začíná první prázdninový den, kdy se Cruchot pustí do pronásledování neukázněné řidičky v červeném mercedesu, z níž se vyklube vdova po vrchním veliteli četnictva Dolní Normandie, Josefa Lefrancoisová. Rázný Cruchot se jí líbí, neboť jí připomíná jejího muže, a pozve jej k sobě na čaj. Cruchotův nadřízený, rotmistr Gerber, je Josefou také okouzlen a svému podřízenému závidí. Proto se spojí s Cruchotovu dcerou Nicole a vymyslí plán, jak vznikající lásku překazit. (Le gendarme se marie, Francie, Itálie, 1968)

  • ČT sport, 15:20 – biatlon: SP 2016/17 Švédsko – Přímý přenos závodu smíšených štafet ze švédského Östersundu.

  • Nova, 17:30 – komedie Sněženky a machři – Studenti druhého ročníku pražského gymnázia odjíždějí na povinný lyžařský výcvik. Horský učitelský sbor je složen ze zkušené profesorky Boženky, iluzemi naplněné čerstvé absolventky pedagogické fakulty Hanky a přísného profesora Kardy, který s sebou vzal také svou dceru Mariku. Sněženky-slečny se chtějí líbit a Machři-kluci se předhánějí ve vtipnostech i v ukázkách více či méně brilantního lyžování za účelem oslnění Sněženek. (Československo, 1982)

ebf - partner 1

  • ČT2, 20:00 – krimi Slovo policajta – Z hněvu a ze zoufalství nad neschopností justice potrestat vraha své manželky se uchýlí bývalý lyonský inspektor Daniel Pratt na jeden africký ostrov. Tam ho zastihne zpráva, že zavraždili i jeho dceru, která studovala v Lyonu. Stala se obětí záhadné teroristické skupiny, která zastřelila několik mladých lidí při krádeži zboží ze skladu. Podobných případů už policie zaznamenala více, ale pátrání je bezvýsledné… (Parole de flic, Francie, 1985)

  • Prima Max, 20:15 – fantasy Hobit: Bitva pěti armád – Film uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel. (Hobbit: The Battle of Five Armies, USA, Nový Zéland, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).