Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Pomáda, Valdezovi koně nebo Příběh kmotra

18. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 12:20 – hudební klasika Pomáda – Americký muzikál vznikl podle jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy v padesátých letech. Žák posledního ročníku se po prázdninách opět setkává se svými kamarády a ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně a i ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním. (Grease, USA, 1978; Hrají: Olivia Newton-John, John Travolta)

  • ČT1, 15:35 – komedie Hogo fogo Homolka – „Teď teprve jsme hogo fogo rodina, to je málo platný. Teď teprve nám patří svět,“ pravil pyšně děda Homolka, když si jejich podařená rodinka pořídila vlastní vůz. Radost z koupě by ovšem nebyla dokonalá, kdyby se Homolkovi nemohli tím svým báječným autem pochlubit příbuzným. (Československo, 1970)

  • ČT2, 20:00 – western Valdezovi koně – Režisér Sedmi statečných John Sturges nabídl ve svém posledním westernu výraznou roli charismatickému Charlesu Bronsonovi již popáté. Ten se představuje coby samotářský rančer Gino Valdez, na jehož dveře jednoho večera zaklepe mladičký Jimmie Walker s prosbou o práci. (Valdez, il mezzosangue, Francie, Itálie, Španělsko, 1973)

KL24

  • Nova Cinema, 20:00 – fantasy Pán prstenů: Návrat krále – Nadchází čas rozhodující bitvy o Středozemí. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj, elf a trpaslík spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc Gondoru, který odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Mezitím se hobiti v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do Mordoru, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. (The Lord of the Rings: The Return of the King, USA, Nový Zéland, 2003)

  • Nova, 20:20 – krimi drama Příběh kmotra – Pokud vám reformy posledních dvaceti let připadaly pomalé, pak vězte, že tu byla skupina lidí, která považovala tempo těchto let za překotné. Jediné, čeho tito lidé v začátku opravdu litovali, bylo, že nejvyšší nominální hodnota bankovek byla jen 500 Kč a že tedy balíky, se kterými zacházeli, byly velmi neskladné. Film je inspirován bestsellerem Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“ a popisuje vzestup a pád člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami posunul až na pozici šedé eminence české politiky. (The Story of a God-Father, Česko, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).